Belastingdienst: doe tijdig loonaangifte voor overbruggingsregeling

De Belastingdienst roept werkgevers op om tijdig loonaangifte te doen voor het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)-regeling. Het UWV heeft de gegevens uit de loonaangifte nodig om de regeling te kunnen uitvoeren. Werkgevers hoeven de aangifte nog niet te betalen bij uitstel.

Het noodfonds is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies, te compenseren en te zorgen dat zij hun werknemers kunnen doorbetalen. Om hier goed uitvoering aan te geven heeft het UWV actuele gegevens nodig op basis van recente loonaangiften. Daarmee kan zo snel mogelijk worden berekend waar een werkgever en zijn werknemers, die thuis komen te zitten of ziek worden, recht op hebben.

Verder wijst de Belastingdienst op het bijzonder uitstel van betaling. Het verzoek geldt als een verzoek om uitstel van betaling en niet om een verzoek tot uitstel voor het doen van aangifte. Mocht aangifte doen op dit moment echt niet lukken, vraag dan uitstel aan voor het doen van loonaangifte. Stuur in dat geval een schriftelijk verzoek voor uitstel van aangifte naar:

Belastingdienst
Postbus 8738
4820 BA Breda

Bron: Belastingdienst, 25 maart 2020