Brief verlenging betalingsuitstel, aanvragen vóór 1 oktober

Ondernemers die in 2020 gebruik hebben gemaakt van bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis, ontvangen eind deze week een brief. In de brief vraagt de Belastingdienst de openstaande belastingbedragen vanaf 1 januari 2021 te gaan afbetalen. De ondernemer krijgt daarvoor 24 maanden de tijd.

Vanwege de coronacrisis kan de ondernemer de afgelopen maanden gebruik hebben gemaakt van bijzonder uitstel van betaling. Het kabinet heeft recent besloten dat deze coronamaatregel aan het eind van dit jaar eindigt. Wat dit voor de ondernemer betekent, hangt af van zijn situatie. In de brief legt de Belastingdienst uit wat hij kan doen. Verder staat in de brief meer informatie over de betalingsregeling die vanaf 1 januari 2021 ingaat.

Heeft de ondernemer vanwege de coronacrisis moeite om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen, dan kan hij de Belastingdienst om verlenging van zijn betalingsuitstel vragen. Het aanvragen van bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis kan nog tot 1 oktober 2020.

Bron: belastingdienst, 15 september 2020